29Бер2024
Розуміємо права людини Мережа домів прав людини

контакти

Провулок Луговий, 1 Г,
с. Количівка,
Чернігівський район,

Чернігівська область,
Україна 
15563

+38 0462 930-907
+38 0949 881-907

Категорія: Без рубрики

судья молоток Бесплатная фотография – Public Domain Pictures
Без рубрики

Дослідження потреби у просвітницьких продуктах щодо судоустрою та судових послуг

Наші колеги ГО «Вектор прав людини» запрошують вас долучитись до визначення тем просвітницьких роликів для сприяння обізнаності населення про судові сервіси, які наразі не є розповсюдженими серед користувачів судових послуг, заповнивши коротке опитування за посиланням: https://bit.ly/3drde2P до 24 травня.

Протягом весни-осені 2020 року ГО «Вектор прав людини» буде реалізовувати проєкт «Доступно про суд: пояснюють судді». Проєкт імплементується ГО «Вектор прав людини» у партнерстві з Радою суддів України та Координаційним центром з надання правової допомоги в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Проєкт направлений на інформування населення про правосуддя в Україні, судові послуги, що надаються судами, в тому числі, в межах електронного суду. Проєктом, зокрема, передбачено створення 25 коротких відеороликів, які б інформували про судову систему України, сприяли обізнаності населення про судові сервіси, які наразі не є розповсюдженими серед користувачів судових послуг. Спікерами та спікерками будуть запрошені представники/ці судової влади.

Для ГО «Вектор прав людини» дуже важливо врахувати голос громадянського суспільства: представниць/ків громадських організацій, ініціатив, медіа, незалежних активістів/ок, які працюють із судовою тематикою, так і тих, яким ця тема загалом цікава. Тож просимо запропонувати свої ідеї у онлайн-формі за посиланням: https://bit.ly/3drde2P до 24 травня.

Також організація відкрита до інформаційного партнерства, адже максимально широке коло людей має бути проінформоване про судові послуги.

У разі вашої зацікавленості проєктом ГО «Вектор прав людини» будуть раді надати будь-яку додаткову інформацію. Контакт – директорка ГО «Вектор прав людини» Валерія Валеріївна Рибак (+380 50 411 20 47, trialinsimplewords@gmail.com).

Для довідки:

ГО «Вектор прав людини» ― правозахисна організація. Головна мета ― реалізація та захист основоположних прав та свобод людини. У своїй діяльності ГО «Вектор прав людини» керується на практичне виконання норм та принципів викладених у міжнародних документах, що ратифіковані Україною, а також усіх інших зобов’язань України у сфері прав людини та основоположних свобод. Основні напрямки роботи:

1) «Суд людською мовою» — напрям, створений для захисту права на справедливий суд та просвітницької роботи для широкого загалу. Ініціатива об’єднує громадських активістів/ок, IT-спеціалістів/ок і професійних юристів/ок.

2) Розвиток вищої освіти у сфері прав людини. У межах цього напряму організація систематично працює над удосконаленням підготовки студентів/ок юридичних і журналістських спеціальностей.

Детальніше про ГО «Вектор прав людини» за посиланнями:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

navchannja gidiv
Без рубрики

Навчання з підготовки гідів та організаторів мобільної просвітницької виставки “Кожен має право знати свої права”

Запрошуємо до участі в дистанційному навчанні з підготовки гідів та організаторів мобільної просвітницької виставки “Кожен має право знати свої права”.

– Бажаєте більше дізнатися про права людини та як їх просувати й захищати?

– Маєте прагнення поширювати ці знання у своїх громадах?

– Хочете навчитися організовувати просвітницькі заходи з прав людини, використовуючи один із сучасних освітніх інструментів, що вже довів свою ефективність?

Долучайтеся до навчання на дистанційному курсі за підтримки команди Освітнього дому прав людини в Чернігові і ви зможете це робити.

Виставка “Кожен має право знати свої права” є доступним, мобільним і простим у використанні інструментом для проведення навчання, організації дискусійних майданчиків та просвітницьких заходів з питань прав людини.

Кого ми очікуємо бачити серед учасників та учасниць дистанційного навчання?

Громадських активістів/ок, правозахисників/ок, вчителів/ок загальноосвітніх шкіл, викладачів/ок закладів вищої освіти, працівників/ць таборів, молодіжних центрів, бібліотек та просто активних людей, які зацікавлені в тематиці виставки, готові навчатися новому та керуватися підходом, заснованим на правах людини у своїй діяльності.

Що передбачає навчання?

– поглиблення знань з прав людини;

– ознайомлення з матеріалами виставки і складовими виставкових стендів;

– оволодіння різноманітними методичними прийомами роботи з візуальними та документальними джерелами інформації;

– вміння організовувати освітні та просвітницькі заходи з прав людини з використанням виставки «Кожен має право знати свої права» для різних цільових груп у своїх громадах;

– можливість взяти участь у оновленні стендів виставки.

Як будемо вчитися?

учасникам/-цям дистанційного навчання пропонується 8 сесій, що є обов’язковими для проходження – інтенсивність навчання: 2 сесії на тиждень у період з 12 травня по 12 червня 2020 року;

– кожна сесія передбачає участь у вебінарі в режимі реального часу та виконання самостійних завдань до і після вебінару (серед самостійних завдань будуть обов’язкові та рекомендовані – ознайомлення з текстом, перегляд фото та відео матеріалів, відповіді на запитання та участь у дискусії на форумі, практична робота з навчальними ситуаціями, проходження тестів і т.п.);

– тренінг в Освітньому домі прав людини в Чернігові для тих, хто успішно пройдуть дистанційне навчання.

Заняття проводять досвідчені тренери та тренерки з прав людини та громадянської освіти, спеціалісти з методики навчання молоді та дорослих, більшість із яких брали участь у розробці виставки;

Як подати заявку

Щоб подати заявку на участь у онлайн-навчанні вам необхідно не пізніше 09 травня 2020 року:

Крок 1: зареєструватися

Крок 2: увійти як зареєстрований користувач

Крок 3: обрати захід «Підготовка гідів та організаторів мобільної просвітницької виставки «Кожен має право знати свої права» »

Організатори повідомлять про початок та розклад навчання не пізніше 10 травня 2020 року.

Лишились запитання?

Контактуйте з нами в Facebook: https://www.facebook.com/ehrhch/

Електронною поштою: ehrh.che@gmail.com

Телефоном: 063-64-37-811 Світлана

Успіхів!

Підготовка гідів та організаторів виставки «Кожен має право знати свої права» здійснюється Освітнім домом прав людини в Чернігові за підтримки проєкту «Права людини для України», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2019-2023 рр.

IMG_6431
Без рубрики

Новий запис

Lorem Ipsum є псевдо- латинський текст використовується у веб – дизайні, типографіка, верстка, і друку замість англійської підкреслити елементи дизайну над змістом. Це також називається заповнювач ( або наповнювач) текст. Це зручний інструмент для макетів. Це допомагає намітити візуальні елементи в документ або презентацію, наприклад, друкарня, шрифт, або макет. Lorem Ipsum в основному частиною латинського тексту за класичною автор і філософа Цицерона. Це слова і букви були змінені додаванням або видаленням, так навмисно роблять його зміст безглуздо, це не є справжньою, правильно чи зрозумілою Латинської більше. У той час як Lorem Ipsum все ще нагадує класичну латину, він насправді не має ніякого значення. Як текст Цицерона не містить літери K, W, або Z, чужі латина, ці та інші часто вставляється випадково імітувати типографський Зовнішність європейських мовах, як і орграфов будуть знайдено в оригіналі.